Haber

Kaş Marina’da Otel ve Ticari Alan Genişletme Planı Reddedildi

Kaş’ın doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçesindeki Yat Limanı’ndaki otel, SPA merkezi ve ticari alanların genişletilmesine yönelik imar planı değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nce reddedildi.

2011 yılında 2 özel şirket ortaklığı ile yap-işlet-devret modeliyle 25 yıl süreyle işletilmeye başlanan, 487 yat bağlama kapasitesi, butik otel ve ticari alanlara sahip Kaş Marina’da yapı ruhsatı oranı, karasal alanın yüzde 5’i olan yüzde 8’e yükseldi. Yaklaşık 3 ay önce Kaş Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen imar planı değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesi Kaş Çevre Platformu Bileşenleri ile Kaş Çevre ve Kültür Derneği, Kaş Marina İmar Planı Değişikliğine tepki göstermek için belediye önünde açıklama yaptı. TİP’in de destek verdiği açıklamaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilisi katıldı. Kaş Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Murat Akoy, imar değişikliğinin Kaş’ın doğal yapısını bozacağını, denizin daha da kirleneceğini ve çevreye zarar vereceğini vurguladı. Murat Akoy, yaklaşık 3 ay önce yapılan toplantıda oy çokluğu ile kabul edildiğini kaydetti. Akoy, Bucak Koyu’ndaki marinada imar değişikliğine konu olan proje ile 8 odalı otelin SPA merkezi ve 15 odasının 15 odaya çıkarılacağını, bölgede 122 ilave yat bağlama kapasitesinin planlandığını anlattı. ticari alanı ikiye katlamak için tersane alanını kullanarak proje. Akoy, projenin denize ciddi zarar vereceğini belirterek, iptalini istediklerini söyledi. “Sesimizi yükseltmeseydik bu konu burada sessizce geçilecekti ama bugün sesimizi yükseltiyoruz. Kaşlıların sesini Antalya’ya taşıyoruz. Bucak Denizi, Kaşlı’nın çocukluktan beri yüzmeyi öğrendiği yer. ve aynı zamanda akdeniz’in en değerli yuvalama alanlarından biridir. bu alana marina yapıldıktan sonra deniz çayırları ile birlikte eko çeşitliliği de kaybettik. 3 yıl sonra yapılan deniz suyu ölçümlerinde kaş marina’nın tek olduğu tespit edildi. Kaş Arıtma Tesisi’nden sonra Kaş’ın en kirli sularından biri.Bu raporda Kaş Arıtma Tesisinden sonraki iki kirleticiden biri olarak sayılıyor.Günümüze geldiğimizde bu kadar temizlik yapıldıktan sonra yeniden imar planı yapıldığını görüyoruz. Bucak Denizi’nde olumsuz etkiler.” Batı cephede otel alanı 2,5 kat büyütülürken, doğu cephede mevcut restoran ve kafelere kadar olan alan yeniden yapılandırılarak açık hava alışveriş merkezine dönüştürülecek. Orada bitmiyor. İki yüzer havuz daha ekleniyor. 487 yat kapasitesi en az yüzde 25 artırılıyor. Planda yüzde 50’ye kadar artırılabileceği kaydedildi. Bucak Denizi’ni öldürürken, ekolojiyi bitirirken böyle bir planlamanın çevreye nasıl bir etkisi olabileceği konusunda bir açıklama yok. 2 firma bu imar planı belki 1 saat sonra geçer kaşlı yıllardır imar beklediği için arsasını paylaşamaz bölüşemez evini yapamaz ama imar planının 1 saat geçmesi beklenir 2 firma.Bu planın geçmesini istemiyoruz.Kiradan ayrılmış çağdaş bir imar planına ihtiyaç var.Bu imar planında marina yok” dedi. Akoy, projenin durdurulması için ‘change.org’ üzerinden başlattıkları imza kampanyasında da 15 bine yakın imza toplandığını kaydetti. Merkezi ve ticari alanların genişletilmesine yönelik imar planı değişikliği oy çokluğu ile reddedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu