Haber

Türk Hava Yolları depremin ardından bir hafta içinde faaliyetlerini açıkladı.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından ilk andan itibaren bölgedeki vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçen Türk Hava Yolları (THY), bu süreçte yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. 6-13 Şubat dönemi.

THY Basın Danışmanı Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“186.790 kişilik arama kurtarma ve yardım grubunu 1041 sefer ile deprem bölgelerine ulaştırdık. 1013 sefer ile 182.613 vatandaşımızı tahliye ettik. 108 kargo seferi ile afet bölgelerine 6.708 ton yardım malzemesi gönderdik. Bugün 89 sefer ile planladık, gönderdik 16 bin 268 vatandaşımızı deprem bölgelerinden tahliye etmeye devam edeceğiz.

Bugün gerçekleştireceğimiz 14 kargo seferi ile deprem bölgelerine yardım malzemeleri taşımaya devam edeceğiz. Sallama alanında bulunan vatandaşlarımızın evcil hayvanlarıyla birlikte uçağa alınabilmeleri için istasyonlarımıza taşıma kafesleri göndermeye başladık. Tahliye uçuşları için ücretsiz biletleme işlemlerinizi taşınabilir uygulamamız ve web sitemizden yapabilirsiniz.

Tahliye uçuşlarının rezervasyon yaptırmak şartıyla ücretsiz olarak devam ettiğini belirten Üstün, rezervasyonu olmayan vatandaşların da seferlerde yer olması halinde uçağa ücretsiz olarak alındığını kaydetti.

Üstün, 75 bin kişilik THY ailesi olarak her koşulda vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu