Haber

Zelenskiy: Ülkede insanları desteklemek için Yenilmezlik Noktaları projesini uyguluyoruz

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy, ülkesinde devam eden Rusya’ya karşı savaş nedeni ile yaşanan güç meselelerine karşı vatandaşları desteklemesi için Ukrayna genelinde “Yenilmezlik Noktaları” projesini uygulamaya başladıklarını söyledi.

Zelenskiy gece saatlerine Telegram hesabından paylaştığı imajlı iletisiyle ulusal seslendi. Rus hücumları sonucu güç problemlerin devam ettiğini hatırlatan Zelenskiy, elektrik kesintilerine karşı insanları desteklemesi için yeni projeleri gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

Rus taarruzları sonucu Ukrayna’da kritik güç altyapılarına hasar aldığı için ülkenin genelinde elektrik kesintilerin sürdüğüne dikkat çeken Zelenskiy, başta Kiev olmak üzere toplam 16 bölgede planlı elektrik kesintilerin sürdüğünü aktardı.

Ülkede güç sıkıntılarını yaşayan insanlara dayanak sağlanması için yeni proje gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Zelenskiy şöyle devam etti:

“Ayrıca insanları desteklemek için yeni projemizi, Yenilmezlik Noktalarını ülke çapında uyguluyoruz. Son bilgilere nazaran şimdiden dört binden fazla bu tıp nokta hazırlandı. Daha fazlasının yapılması planlanıyor. Yine güçlü Rus hücumları gerçekleşirse ve elektriğin kesilmesi gündeme gelirse, Yenilmezlik Noktalarını devreye girecek. Tüm temel hizmetler orada var: elektrik, cep telefonu irtibatı ve internet, ısı, su ve birinci yardım çantası. Mutlaka fiyatsız ve günün her saatinde.”

Zelenskiy söz konusu merkezlerin ülkesinin tüm bölgelerinde olacağını söyledi.

Luhansk’ta yavaş yavaş ilerliyoruz

Öte yandan, cephede devam eden çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, Rus ordusunun Donetsk bölgesine yönelik yoğun saldırıları sürdürdüğünü kaydetti.

Luhansk cephesinde de sıcak çatışmaların sürdüğünü ifade eden Zelenskiy, “Luhansk bölgesinde ağır çatışmalar var fakat yavaş yavaş pozisyonumuzu güçlendiriyoruz, yavaş yavaş ilerliyoruz.” halinde konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu