Ekonomi

Finansal hizmetler güven endeksi Kasım’da geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kasım ayına ait Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler İtimat Endeksi açıklandı.

Finansal dalda faaliyet gösteren 155 kuruluşun karşılıklarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına nazaran, endeks kasımda 9,6 puan azalarak 154,7 düzeyine indi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ilişkin yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endeksler FHGE’yi azalış tarafında etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ait değerlendirmelere nazaran, son üç ayda iş durumunda düzgünleşme olduğu istikametindeki değerlendirmeler bir evvelki aya kıyasla zayıfladı. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu istikametindeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı tarafındaki beklentiler de zayıflamaya devam etti.

İstihdama ait değerlendirmelere nazaran, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise güçlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu