Yaşam

İnanılmaz Zor ve Mucizevi Bir Süreç Olan Hamileliğin Tuhaf Olduğu Kadar Şaşırtıcı 10 Belirtisi

Hamilelik özel ve keyifli bir devir olsa da beraberinde birçok tuhaf ve düşünceli durumu getirdiği de bir gerçek. Hatta kimileri hamilelik testiniz müspet sonuçlanmadan evvel bile kendini gösterebiliyor. Ağzınızdaki tuhaf tattan baş dönmesine, bebeğinizi kucağınıza aldığınızda unutuvereceğiniz birçok hudut bozucu işareti var. Gelin, içeriğimizde bu işaretlere daha ayrıntılı bakalım.

1. Tuvalette oturduğunuz yer maviye dönüşebilir!

Klozetinizdeki mavi lekeleri fark ettiğinizde kotunuzun boyasının bedeninize çıkmış olabileceğini düşünmüş olabilirsiniz. Aslında durum o denli değil. Neden olduğuna dair bilimsel bir ispat şimdi olmasa da birçok anne adayı bu mavi lekelerle karşılaştığını belirtiyor. Klozetin oturma yerinin anti bakteriyel kaplamasının hamilelik hormonlarına verdiği bir reaksiyon olabileceği düşünülüyor. Doğum öncesi kullandığınız vitaminler de bedeninizde hormonal değişikliklere sebep olarak oturduğunuzda klozetin rengini etkileyebileceği de ihtimal dahilinde.

2. Metal tadı alabilirsiniz!

Hamile bayanlar birçok farklı yiyecek aşerebilir. Ama metal tadı alıyorsanız bunun altında bilimsel bir neden var. Hamilelik bedeninizi birçok istikametten tesirler. Östrojen ve progesteron artışı ise ağzınızda metal tadı hissetmenize sebep olabilir. Neyse ki sakız çiğneyerek yahut tuzlu şeyler tüketerek bu tuhaf tattan kurtulabilirsiniz.

3. Diş etleriniz şişebilir!

Eğer diş etlerinizin olağandan daha hassas olduğunu fark ettiyseniz gebe olma olasılığınız bir epey yüksek. Hamilelik bedeninizdeki kan akışını tesirler ve diş etlerinizin şişmesine yahut kanamasına sebep olur. Bu semptomu azaltmak için günde bir kere diş ipi kullanın ve yumuşak bir diş fırçası tercih edin.

4. Mide ekşimesi yaşayabilirsiniz!

Göğsünüzün üstünde beliren can sıkıcı yanma hissi ekseriyetle çok baharatlı bir yiyecek tükettiğinizde ortaya çıkar. Lakin bu hamileliğin de belirtisi olabilir. Sindirim kasveti hamilelikte sıkça gözlenir zira bebek büyüdükçe mideye baskı yapar. Bu rahatsız edici hissi önlemek için kafeini kesip üç ana öğün yerine orta öğünlerle beslenmeyi tercih etmelisiniz.

5. Kendinizi şişkin hissedebilirsiniz!

Şişkinlik hamileliğin en erken belirtilerinden biri olabilir. Gebeyken progestoron düzeyiniz fırlayarak sürecin başında bile şişkin hissetmenize neden olur. Progestron sindiriminizi yavaşlatır, bebeğin beslenmesine daha fazla imkan tanır ve siz de şişkin hissedersiniz.

6. Baş dönmeniz olabilir!

Yataktan kalkar kalkmaz hissettiğiniz baş dönmesi hamileliğin diğer bir erken belirtisi olabilir. Yükselen kan akışı kan basıncınızı tesirler ve böylece sersemlemiş hissedersiniz. Her ayağa kalktığınızda odanın dönmesi beğenilen bir his olmasa da gebeyseniz endişelenecek bir şey olmaması rahatlatıcı.

7. Duygusal değişimleriniz evvelden çok daha sık olabilir.

Hamile kaldığınızda hormonlarınız ansızın değişime uğrar. Alışılmadık formda duygusal ve ağlamaklı hissedebilirsiniz. Libidonuz da bu dengesizlikten nasibini alır. Bu durum hamileliğin erken periyodunda çok yaygındır.

8. Beden ısınız da hamileliğin habercisi olabilir.

Yumurtlama döneminizden sonra sabahları bedeninizde bir sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık genelde bir sonraki adet devrine kadar tıpkı formda kalır. Ama bazal beden sıcaklığı olarak bilinen bu durum iki haftayı aşarsa gebe olma olasılığınız yüksek demektir.

9. Daima tuvaletiniz gelir.

Eğer eskisine oranla tuvalete gitme gereksiniminiz çok daha çabuk geliyorsa bu da hamileliğin bir belirtisidir. Bu durumun sebebi ise büyüyen rahminizin mesanenize baskı yapmasıdır.

10. Bağırsaklarınızı çalıştıramazsınız.

Gaz çıkarmaya yahut bağırsaklarınızı rahatlatma muhtaçlığı hissedip başaramıyorsanız bunun nedeni hamileliğin hormonları etkileyerek kabızlığa neden olmasıdır. Bu durumu aşmak için lif bakımından yüksek besinler tüketebilir, sıvı tüketiminizi arttırabilir ve idman yapabilirsiniz. Rahatlamama durumunda ise hekiminize danışmalısınız. 

Peki, sizi en çok şaşırtan belirti hangisi, birini daha evvel deneyimlediniz mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu